Educatie Emotionala. Atelier
Ce relatie avem cu emotiile noastre? Caci le avem orice am face. Iar succesul personal si social depinde de calibrarea pe care stim sa o facem.
''Emotiile sunt precum o camila. Ai senzatia ca tu o conduci pe ea insa in destert ea te conduce pe tine.''
Emotiile sunt un teritoriu interesant pentru ca pot fi indicatori si de posibilitati si de bariere. De altfel, emotiile continute in experientele anterioare te construiesc pentru a cauta sau evita un anumit tip de experiente. Ele sunt cele care seteaza comportamente de genul ‘’trebuie’’ sau ‘’nu pot’’.
Pentru Platon, emotiile erau irationale si de controlat neaparat, pentru Kant erau un tip de boli. Mai mult decat atat, emotiile au fost considerate multa vreme ca nedorite si nepotrivite cu locul de munca vazut ca logic si rational. Acum insa stim ca acestea se strecoara oriunde si sunt greu de stapanit si coordonat.
Este o provocare in sine sa te imprietenesti cu ele. E o provocare si mai mare sa le folosesti pe cele care au loc in tine sau ceilalti pentru a interactiona eficient adica intr-un mod care reduce stresul si ostilitatea, dezvolta efortul de colaborare, construieste echilibru si produce energie creativa.
Cine suntem fata de noi, cine suntem fata de ceilalti? Cum gestionam relatia cu propriul corp, cu vocea noastra? Dar cu varsta pe care o avem? Cum esti tu cand te ai in grija chiar pe tine?
Sa fim prietenosi. Mai intai cu noi insine. Sa consideram ca eu sunt un altul pe care il am in grija. Ce se schimba? Cum imi gradinaresc esecurile, cum ma pregatesc pentru succes, cum ma curat de ideile care ma sacaie, care ma supara?
Va propunem un curs in care recalibram importanta balantei intre individual si sociabil, intre emotiile personale si ale celor din jurul nostru, intre ce este si ce poate fi.